Mozzarella


Til friske salater og varme retter

Den friske, myke og milde ­mozzarellaosten er en grunn­ingrediens i det italienske kjøkken, og har antakelig vært det før den ble omtalt for første gang i 1570. Den brukes i alt fra pizza og lasagne til klassikeren insalata caprese, hvor den opptrer sammen med tomater i skiver, olivenolje og basilikum. Opprinnelig ble mozzarella fremstilt av bøffelmelk – mozzarella di latte di bufala – mens man i dag oftest ser mozzarella av kumelk – mozzarella fior di latte. Ordet “mozzarella” kommer av uttrykket “mozzare” – å skjære – som refererer til at man i gamle dager eltet den varme ostemassen for hånd.

Galbani Mozzarella 125 g

Den klassiske kumelksmozzarellaen i saltlake.

Osten skal smake friskt med et hint av melk. Den skal være mild og delikat – nærmest litt “melkeaktig”. I tillegg skal den være en anelse syrlig – ikke for mye og ikke for lite. Fargen skal være helt hvit, men sesongsvingninger kan gjøre den litt gulaktig. Jo friskere osten er, desto mer elastisk er den. Jo eldre osten blir, desto mykere og løsere blir den, på grunn av laken.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1380 kJ / 334 kcal
Fett: 18 g
hvorav mettede fettsyrer: 12,5 g
Karbohydrater: 2 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

Galbani Mozzarella Maxi 250 g

Mozzarella Maxi har en form som gjør den lett å skjære i skiver – for eksempel til caprese-salat.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 989 kJ / 238 kcal
Fett: 18 g
hvorav mettede fettsyrer: 12,5 g
Karbohydrater: 2 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 17 g
Salt: 0,7 g

Økologisk Galbani Mozzarella 125 g

Fersk mozzarella laget på økologisk melk og syrnet som i gamle dager med melkesyrekultur. Smaken er melkeaktig og fyldig. Bruk i salater, som snack eller i varme retter.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Mælk: Økologisk melk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:
Økologisk MELK, salt, osteløpe, melkesyrekultur

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 891 KJ / 214 Kcal
Fett: 16 g
Karbohydrater: 0,6 g
hvorav sukkerarter: 0,3 g
Protein: 17 g
Salt: 0,6 g

Galbani Mozzarella Mini 150 g

Praktisk og enkelt med små kuler av mozzarella som kan ristes ut av posen. Ta vare på resten i emballasjen til neste gang.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Mælk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fedt i tørstof: 38+

Ingredienser:
Pasteuriseret MELK, lettMELK, salt, osteløpe,surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 969 KJ / 233 Kcal
Fett: 17 g
Karbohydrater: 1 g
hvorav sukkerarter: 0,5 g
Protein: 19 g
Salt: 0,75 g

Galbani Burrata 150 g

Flott og delikat ferskost fra Italia. Bak det ytre, som er et tynt lag med fersk mozzarella, gjemmer det seg en blanding av mozzarellastrimler og fløte (kalles også stracciatella). Servér i en salat med f.eks. tomater eller jordbær eller servér som tapas med olivenolje, basilikumblader, salt og pepper.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Mælk: Kumelk
Land: Italia
Område: Puglia
Fedt i tørstof: 50+

Ingredienser:
Pasteurisert kuMELK, 41% UHT-FLØTE, surhetsregulerende middel: melkesyrekultur, salt, løpe.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1058 KJ / 256 Kcal
Fett: 24 g
hvorav mettede fettsyrer: 15 g
Karbohydrater: 2 g
hvorav sukkerarter: 2 g
Protein: 8 g
Salt: 0,54 g

Galbani Mozzarella Cucina 400 g

Denne mozzarellaen passer utmerket til varme retter grunnet sin gode smelteevne og smak. Bruk den på pizza, gratinerte retter, i omeletter samt andre varme retter.

Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 45+

Ingredienser:
Pasteurisert kumelk, salt, osteløype, surhetsregulerende middel: sitronsyre

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1138 kJ / 274 kcal
Fett: 20,5 g
hvorav mettede fettsyrer: 16 g
Karbohydrater: 1,8 g
hvorav sukkerarter: 1 g
Protein: 20,5 g
Salt: 2 g

Se oppskrifter med denne råvare