Det uoppdagede Italia


Selv om det kan være hyggelig å støte på andre skandinaver på de fjerne kyster, kan noen av de mindre populære destinasjonene gi reiseopplevelsens autentisitet et lite piff.

Vi har samlet noen forslag til hvor man kan få følelsen av la dolce vita helt inn under huden.

Bergamo

Bergamo er en av Nord-Italias oversette perler. Fjellbyen ligger mellom de større og mer betrådte byene Milano og Venezia, og kan både by på middelalderlig sjarm og storbyliv i ett – med rik mulighet for både skisport, fjellturer og innsjøbad. Alt i det samme området der Galbanis grunnlegger Egidio Galbani vokste opp.

Siena

Til tross for et bysentrum som står på UNESCOs verdensarvliste, er den toskanske byen Siena en mindre populær destinasjon i den italienske reiseboken. Med sine trange labyrintiske trappegater, gotiske kirker, palasser og torg oser byen av en særegen historie og mystikk. Dette gjør Siena til et must-see og must-taste for alle som drømmer om den uunngåelige espressoen på hjørnekafeen eller en lokal toskansk matopplevelse – alt i usedvanlig vakre omgivelser.

Montalcino

Den eventyrlige byen oppe på åsen som hovedsakelig er kjent som produsent av den verdenskjente vinen Brunello di Montalcino, er enda en av våre anbefalelsesverdige perler. Vinmarker og daler springer opp i panoramaet, alt mens man går seg en tur på smale gater med alt fra vinbarer, restauranter og diverse lokale butikker og nips. Et sted der både vinelskere og historieinteresserte kan få slukket sin tørst for opplevelser. 

Siracusa

I ca. år 63 før vår tidsregning sa den romerske konsul Cicero at Siracusa skulle være det vakreste stedet i Italia. Og det mener vi godt at byen kan leve opp til den dag i dag! Denne byen øst på Sicilia ligner med sine antikke ruiner og levinger fra både renessansen, middelalderen og barokken en teaterkulisse uten like. Hvis du vil ha strand, by og historie i ett, er Siracusa et godt alternativ.

Matera

I det sørlige Italia nær hælen på støvelen finner vi byen Matera. Antikkens levninger kan både merkes og ses med byens kjente huleboliger, som maler seg opp gjennom byens fjellskråning. Og med utsikt til olivenlunder, vinmarker og klipper oser byen av sjarm og ikke minst av liv, og byen ble utnevnt til kulturhovedstad i 2019.