01.Info
Kjemperask rett med asparges, som legges i lag med parmaskinke, mozzarella og gorgonzola.
02.Ingredienser
4 bunter asparges
2 mozzarellaer, skåret i tynne skiver
100 g Galbani gorgonzola cremoso
50 g Galbani parmesan
150 g parmaskinke
Salt og pepper
4–5 ss jomfruolivenolje
03.Tilberedning
Rens aspargesene, plasser dem i en liten kasserolle med hodene opp, og blansjer dem i kokende lettsaltet vann i et par min. Ta dem opp av vannet og la dem kjøle seg ned i noen minutter.
Kle en ildfast form med bakepapir, og pensle med litt olivenolje. Fordel et lag asparges, og legg deretter et lag mozzarella. Fordel litt gorgonzola og lit parmaskinke. Dryss med salt og pepper og et par dråper olje, og gjenta deretter fordelingen av asparges, ost osv. til alle aspargesene er brukt. Sett formen i ovnen og bak på 175 grader i ca. 20 min., eller til osten er smeltet og er blitt gyllen.