Aspargesgrateng med skinke, mozzarella og gorgonzola

Asparagi gratinati con prosciutto, mozzarella e gorgonzola


01.Info

Kjemperask rett med asparges, som legges i lag med parmaskinke, mozzarella og gorgonzola.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

4 bunter asparges

2 mozzarellaer, skåret i tynne skiver

100 g Galbani gorgonzola cremoso

50 g Galbani parmesan

150 g parmaskinke

Salt og pepper

4–5 ss jomfruolivenolje

03.Tilberedning

Rens aspargesene, plasser dem i en liten kasserolle med hodene opp, og blansjer dem i kokende lettsaltet vann i et par min. Ta dem opp av vannet og la dem kjøle seg ned i noen minutter.

Kle en ildfast form med bakepapir, og pensle med litt olivenolje. Fordel et lag asparges, og legg deretter et lag mozzarella. Fordel litt gorgonzola og lit parmaskinke. Dryss med salt og pepper og et par dråper olje, og gjenta deretter fordelingen av asparges, ost osv. til alle aspargesene er brukt. Sett formen i ovnen og bak på 175 grader i ca. 20 min., eller til osten er smeltet og er blitt gyllen.