Auberginegrateng med parmesan

Melanzane alla parmigiana


01.Info

Aubergine med tomat, mozzarella og basilikum er en typisk middelhavsrett som kan brukes som forrett eller som tilbehør til en hovedrett.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 aubergine
1 boks hakkede tomater
125 g Galbani Mozzarella
50 g revet parmesan
1 hakket hvitløksfedd
½ ts sukker
Tørket chili
½ bunt basilikumblader
Olivenolje
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skjær auberginen i tynne skiver og stek dem i olivenolje i en grillpanne. Tørk dem godt på et kjøkkenpapir. Stek hakket hvitløksfedd i olivenolje, tilsett tomatene, kok i 15 minutter og smak til med salt, pepper, tørket chili og ½ ts sukker.

Legg det første laget med auberginer i en smurt ildfast form. Fordel et lag med tomatsausen over. Legg deretter et lag med mozzarellaskiver, og krydre med salt, basilikum og parmesan. Start forfra med alle ingrediensene, og gjenta til alle ingrediensene er brukt opp. Dryss til slutt litt parmesan og basilikum over. Stek retten i ovnen på 220°C i 15 minutter.