01.Info
En lett, rask og velsmakende rett som egner seg ypperlig til å mette familien etter en kald dag utendørs.
02.Ingredienser
1 kg poteter
6 dl lettmelk
100–150 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Parmesan
Smør til ildfast form
Salt og pepper
Tilbehør:
Kyllingbryst eller oksefilet
03.Tilberedning
Skrell potetene og skjær dem i svært tynne skiver. Bland melken med terninger av gorgonzola i en skål.
Legg potetene i fine lag i en smurt ildfast form.
Hell gorgonzolablandingen over potetene til de er akkurat dekket. Krydre med salt og nykvernet pepper, og dryss med revet parmesan på toppen. Bak potetene i en forvarmet ovn på 220° i 20–25 minutter til de er møre, og melk og gorgonzola har kokt inn. Server potetene med et pannestekt kyllingbryst eller en oksefilet til.
Tips: Bruk ev. skummetmelk for et lettere resultat.