Min versjon av bestemors terte

Torta della Nonna a modo mio


01.Info

Den originale Torta della Nonna (bestemors terte), som stammer fra Toscana, er laget med konditorkrem og pinjekjerner. Terten her er inspirert av den og av Sicilias cannoli, som er søte, fylte ”kakerør” med ricottakrem. Det har det blitt en spennende dessert av.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

Mørdeig:
250 g hvetemel
125 g smør (romtemperatur)
1 egg
100 g sukker
1 knivsodd bakepulver
1 knivsodd salt
Smør til terteform

Fyll:
2 hele egg
3 ss sukker
1 økologisk sitron
1 økologisk appelsin
250 g Galbani Ricotta
100 g sukat

03.Tilberedning

Mørdeig:
Ha alle ingrediensene i en mikser og bland dem til en fast deig. Ha mel på bordet og elt deigen til den slipper bordet lett. Ha ev. litt ekstra mel på hvis deigen klistrer seg. Rull deretter deigen flat med et kjevle. Smør en terteform grundig og legg deigen over i formen, mens du presser den ut i kanten av formen. Skjær bort overflødig deig og spar den til senere.

Fyll:
Pisk egg og sukker sammen til en svært kremet eggedosis. Riv skallet fra sitronen og appelsinen fint, og bland det i eggedosisen. Vend forsiktig inn ricotta og sukat. Hell kremen over deigen.
Bruk den overflødige deigen til å rulle noen strimler, og legg dem over kremen så de danner et nett. Bak terten i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Kaken kan serveres varm eller kald.