Biff tartar med ricottakrem

Tartara su blocco di ricotta


01.Info

En tartar er en herlig rett som de fleste menn vil elske! Kjøp kjøttet hos slakteren, så vet du at det er helt ferskt og av virkelig god kvalitet når det skal spises rått. Denne tartaren blandes med trøffelolje og spises med ricottakrem til. Du kommer til å lage denne retten mer enn én gang.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Biff tartar:
4 hakkede ansjoser
2 hakkede fedd hvitløk
2 små hakkede sjalottløker
1 ts hakkede kapers
2 pasteuriserte eggeplommer
1 ss Dijon-sennep
3 ss olivenolje
1 ts Worchestershire-saus (eller engelsk saus)
400 g nyhakket oksekjøtt fra slakteren
1 håndfull hakket bredbladet persille + 4 kvister til pynt
1 ss trøffelolje
1 knivsodd chilipulver
2 ts sitronsaft
Salt og pepper

 

Ricottakrem:
250 g Galbani Ricotta
1 knivsodd chilipulver
1 ts trøffelolje
Salt og pepper

 

Brød:
4 skiver italiensk brød
1 ss olivenolje

03.Tilberedning

Finhakk ansjoser og hvitløk og bland det sammen i en skål. Tilsett finhakket sjalottløk og kapers. Bland eggeplommer og sennep i skålen, og bland det godt sammen. Tilsett deretter olivenoljen og trøffeloljen mens du rører i skålen. Worchestershire-sausen helles i skålen og vendes sammen med den hakkede bredbladede persillen. Til sist smakes kjøttet til med nykvernet salt og pepper.

Ta ricottaosten ut av kjøleskapet og bland den med chilipulver og trøffelolje i en annen skål. Smak til med nykvernet salt og pepper. Sett skålene med kjøtt og ricottakrem i kjøleskapet til du skal anrette retten.

Rist brødet i olivenolje på pannen til det blir sprøtt og lekkert. Anrett en kule tartar på hvert brød med ricottakremen på toppen. Krydre med salt og pepper, og pynt eventuelt med en kvist bredbladet persille.

Tartar er aller best hvis du hakker den svært fint, eller ber slakteren om å hakke den fint for deg.

Retten kan serveres sammen med en liten salat av fennikel i tynne skiver blandet med bredbladet persille dryppet med olivenolje.