01.Info
Denne sommervarianten av tiramisu er en perfekt kombinasjon av flere smaker. Den myke mascarponekremen og den litt syrlige smaken av bringebær utfyller hverandre perfekt.
02.Ingredienser
300 g tinte bringebær
3 ss sukker
1½ pakke savoiardikjeks (ladyfingers)
1 dl Amarettolikør eller marsala
Ferske bringebær til dekorasjon
Sitronmelisse til dekorasjon
Krem:
250 g Galbani-mascarpone
4 eggeplommer
3 eggehviter
2 dl melis
Frø fra 1 vaniljestang
2 dl fløte
03.Tilberedning
Bland de tinte bringebærene med 3 ss sukker og ½ dl Amarettolikør.
Dypp savoiardikjeksene i bringebærsausen og drypp ev. over litt ekstra Amarettolikør.
Krem:
Visp eggeplommene godt sammen med melis og vaniljefrø. Visp inn mascarponen. Pisk fløten i en annen skål, men ikke for hardt. Visp eggehvitene stive. Vend kremen og eggehvitene forsiktig inn i mascarponen. Legg deretter ut et lag røde savoiardikjeks, og bre over et godt lag med krem. Fortsett å legge på savoiardikjeks og krem til du har 3 lag.
La stå et par timer i kjøleskap. Dekorer med ferske bringebær og sitronmelisse.
Tips: Hakk ev. en god mørk sjokolade og strø den over desserten før servering.