Bringebærtiramisu

Tiramisù ai lamponi


01.Info

Denne sommervarianten av tiramisu er en perfekt kombinasjon av flere smaker. Den myke mascarponekremen og den litt syrlige smaken av bringebær utfyller hverandre perfekt.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

300 g tinte bringebær
3 ss sukker
1½ pakke savoiardikjeks (ladyfingers)
1 dl Amarettolikør eller marsala
Ferske bringebær til dekorasjon
Sitronmelisse til dekorasjon

Krem:
250 g Galbani-mascarpone
4 eggeplommer
3 eggehviter
2 dl melis
Frø fra 1 vaniljestang
2 dl fløte

03.Tilberedning

Bland de tinte bringebærene med 3 ss sukker og ½ dl Amarettolikør.

Dypp savoiardikjeksene i bringebærsausen og drypp ev. over litt ekstra Amarettolikør.

Krem: 

Visp eggeplommene godt sammen med melis og vaniljefrø. Visp inn mascarponen. Pisk fløten i en annen skål, men ikke for hardt. Visp eggehvitene stive. Vend kremen og eggehvitene forsiktig inn i mascarponen. Legg deretter ut et lag røde savoiardikjeks, og bre over et godt lag med krem. Fortsett å legge på savoiardikjeks og krem til du har 3 lag.

La stå et par timer i kjøleskap. Dekorer med ferske bringebær og sitronmelisse.

Tips: Hakk ev. en god mørk sjokolade og strø den over desserten før servering.