Brokkoligrateng

Soufflé di broccoli


01.Info

Med sin litt utradisjonelle kombinasjon av julesalat og brokkoli, vil denne retten overraske deg med sin helt spesielle og kjempegode smak.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

30 g smør
20 g mel
1 dl melk
½ dl matfløte
300 g brokkoli
3 egg
3 ss revet Galbani Parmesan
150 g julesalat
50 g bladselleri
Smør til steking
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
Salt og pepper
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Smelt smør i en kasserolle, og sikt melet nedi under omrøring. Tilsett melken og matfløten, og la det koke opp. Ta kasserollen bort fra varmen når blandingen har fått en kremet konsistens. Skyll brokkolien og skjær den i små buketter. Kok dem til de er møre, og finmos dem i en blender.

Del eggene så du har eggeplommer og -hviter i hver sin skål. Rør eggeplommene sammen med revet parmesan. Pisk eggehvitene stive i den andre skålen. Bland brokkolimosen, eggeplommemassen og de stive hvitene sammen med sausen du har laget klar. Sett blandingen til side. Skjær julesalaten og bladsellerien i tynne strimler, og fres dem i en panne med litt smør. Skjær gorgonzolaen i små terninger. Smør en stor ildfast form (eller flere små former) og dryss med mel. Dekk bunnen av formen med julesalaten og sellerien. Ha deretter i gorgonzolaterningene, og hell til slutt blandingen over. Krydre med salt og pepper. Bak retten i 25 min. på 180 grader. Pynt med krydderurter, og server retten varm med lekkert italiensk brød til.