Butterdeigsmedaljonger med gorgonzolakrem

Sfogliatine gorgonzola e mascarpone


01.Info

Denne enkle retten overrasker de fleste. Det er en fantastisk forrett, til tross for at den nesten ikke krever noen forberedelser. Den er utrolig dekorativ og får enhver gjest til å føle seg verdsatt.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

3–4 plater butterdeig eller 1 hel rull
50 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Mascarpone
½ pisket egg
Cirka 1 ss valmuefrø
2 ss melk
Frisk oregano eller basilikum

03.Tilberedning

Medaljonger:
Trykk rundinger ut av butterdeigen med et glass eller lignende. Sett dem på en plate med bakepapir, pensle med pisket egg, dryss med valmuefrø og bak i ovnen i cirka 10 minutter på 160°, men hold øye med dem. Når medaljongene har kjølt seg litt ned, halveres de. Du kan bruke en liten kniv hvis du vil, men de kan vanligvis også lett deles med fingrene.
Gorgonzolakrem:
Gorgonzola smeltes i 2 ss melk på lav varme i noen minutter, før mascarpone blandes i. Fordel cirka 1 ts i hver butterdeigsmedaljong. Dryss med salt og pepper og legg lokket på igjen. Pynt med frisk oregano eller basilikum.