Cannelloni med spinat og mozzarella

Cannelloni agli spinaci e mozzarella


01.Info

Dette er en klassiker i det italienske kjøkken, og en rett som kan spores langt tilbake i historien. Cannelloni med fyll av spinat og mozzarella er enkelt og raskt, og resultatet blir godt hver gang.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

500 g frisk spinat
2 fedd hvitløk
250 g Galbani Mozzarella
250 g ferske pastaplater
1 boks hakkede flådde tomater
3 ss tomatpuré
2 ss olivenolje
50 g Galbani Parmesan
½ bunt frisk oregano eller 1½ ts tørket oregano
Litt revet muskatnøtt
Salt

03.Tilberedning

Hakk hvitløkene og fres halvparten i oljen på middels varme. Tilsett tomatpuré og – etter ett minutt – tomatene og oregano. La det småkoke i 15 minutter.

Damp de vaskede spinatbladene med fjernet stilk i et par minutter i en kasserolle med litt lettsaltet vann. Hell vannet ut og la spinaten kjøle seg litt ned. Tilsett revet muskatnøtt og den andre halvdelen av hakket hvitløk. Hakk mozzarellaen i små stykker og bland med spinaten. Skjær pastaplatene i 10 cm brede stykker og legg spinatfyllet på den ene enden, før du ruller sammen. Hell halvparten av tomatsausen i bunnen av en ildfast form, legg rullene over og resten av tomatsausen på toppen. Ha litt nyrevet parmesan på til slutt, og bak i ovnen i 20 minutter på 220°.

Jeg legger alltid aluminiumsfolie på de første 10 minuttene i ovnen. Men ovner er forskjellige, så du må prøve deg litt frem.

Tips: Hvis du finner cannellonipastaen på ditt lokale supermarked, er fremgangsmåten den samme for fyllet, men rullene skal ha rundt 40 minutter i ovnen i stedet for 20 minutter, da de er laget av tørket pasta.