Cappuccinokrem med amaretti

Crema di cappuccino con amaretti


01.Info

Denne mascarponekremen har virkelig en god cappuccinosmak som passer perfekt til amaretti. Det finnes de som ikke liker kaffe i desserter, men det må være fordi de ikke har prøvd denne desserten.

OBS. Opskriften gir ca. 15 flotte amaretti, som betyr, at du også kan nyte en til en god kopp kaffe.

 

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

Amaretti:
75 g mandelmel
75 g sukker
1 dråpe mandelessens
1 eggehviter
1/2 knivsodd salt
25 g melis til pynt

Krem:
60 ml sterk espresso
30 g sukker
300 g Galbani Mascarpone
50 g sukker
½ vaniljestang

03.Tilberedning

Amaretti:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland mandelmel, sukker og mandelessens sammen. Ta en annen skål og pisk eggehvitene stive. Vend deretter forsiktig eggehvitene i mandelmelet. Sett 15 store “quenelles” (boller) på en plate med bakepapir, og trykk dem litt flate – lag god avstand mellom dem, da de vokser i ovnen. Hell melis i en sikt og dryss det over de 15 amaretti-kjeksene. Bak dem i ca. 15–20 minutter midt i ovnen og la dem kjøle seg helt ned når de er bakt.

Krem:
La kaffe og sukker koke langsomt inn i en liten kasserolle, til du har kun 2 ss væske igjen. La den bli helt kald. Bland deretter kaffen i mascarponen sammen med frøene fra den halve vaniljestangen. Når ingrediensene er blandet godt sammen, fordeles kremen i 4 former, og det plasseres 1 amaretto i hver. Sett formene i fryseren i ca. 2 timer. Ta dem ut av fryseren rett før servering.

Tips:
Prøv også å lage dem i miniporsjoner, f.eks. i trøffelpapirformer.