01.Info
Gløgg er en tradisjon i Norden, men i Italia pleier man også å koke vin med forskjellige typer krydder.
Her er gløgg i en ny italiensk variant sammen med ricotta.
02.Ingredienser
6 ss rosiner
½ l gløgg
1 ss Maizena eller potetmel
250 g Galbani ricotta
1 ss sukker
2 ss mandler
03.Tilberedning
Start med å legge rosinene i bløt i 250 ml gløgg i 15 min til de har blitt bløte.
Bland samtidig 250 ml gløgg med maizena i en gryte og la det koke i ca. 5–10 min til sausen tykner. La den kjøle seg.
Ta rosinene ut av gløggen, og vend dem i ricottaosten med en spiseskje sukker. Bland ricottaost og rosiner til en kremet konsistens.
Porsjonsanrett i små gjennomsiktige glass:
Ricotta-rosin-blandingen nederst, og gløgg-sausen over. Ha ev. mandelbiter på toppen.
Server straks, pynt med sitronverbena.