Fettuccine med reker og blåskjell

Fettuccine al mascarpone, gamberi e cozze


01.Info

Smaken av blåskjell og reker er en perfekt kombinasjon med den kremete mascarponen.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

300 g fettucine eller annen lang pasta
500 g rensede blåskjell med skall
250 g Galbani-mascarpone
1 dl hvitvin
2 ss olivenolje
½ bunt bladpersille
1 kvist timian
2 salvieblad
1 løk
Saft fra 1 sitron
1 hvitløksfedd
Salt og nykvernet pepper

03.Tilberedning

Kok fettuccinen al dente. Hakk løken og stek den gyllenbrun i olivenolje sammen med et helt hvitløksfedd i en traktørpanne. Tilsett hvitvin og sitronsaft. La det koke inn sammen med timian og salvie. Ta opp hvitløken. Legg blåskjellene i sausen. Legg på lokket og la blåskjellene dampkoke i 1–2 minutter til de åpner seg. Husk at blåskjell som ikke åpner seg  under dampkokingen skal kastes. Ta av lokket og tilsett reker og mascarpone. La osten smelte sakte i væsken fra blåskjellene.

Hell av pastavannet og legg pastaen i sausen. Bland det sammen, og la det stå et par minutter med lokket på. Strø over hakket bladpersille, og kvern over svart pepper. Server mens pastaen er varm og kremet.

Tips: Bytt ut blåskjellene med 250 g laks i terninger, ca. 1 x 1 cm. Følg oppskriften ellers.