Fritert radicchio

Radicchio fritto


01.Info

I det gamle Romerriket spiste de mye fritert mat, og det tradisjonelle romerske kjøkken er svært enkelt og basert på enkle ingredienser. I denne retten finner du kontrast med den friterte deigen og den røde radicchiosalaten inni. Den egner seg meget godt som tilbehør til fester, eller til å gjøre hverdagen til en fest, så ikke nøl med å kaste deg ut i denne retten.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 radicchio
200 g selvhevende mel
1 ts salt
2 dl kullsyreholdig vann
100 g isbiter
5 dl smaksnøytral olje til fritering
1 ts salt

Sitronmajones:
2 pasteuriserte eggeplommer
½ ts sukker
1 ts salt
Saften fra 1 sitron
1 ts dijonsennep
3 dl smaksnøytral olje
25 g nyrevet parmesan
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Skjær radicchioen i båter – behold gjerne stilken på, slik at bladene ikke faller av. Bland mel, salt og kullsyreholdig vann til en tykk pannekakedeig – den kan godt være klumpete. Rør isbitene inn i deigen, og la dem trekke i 5–10 min., til isbitenes størrelse er halvert. Ta isbitene ut, vend radicchioen inn i deigen og deretter direkte ned i den varme oljen. Stek dem gylne og sprø, og legg dem straks på fettsugende papir. Dryss med salt.

Sitronmajones:
Ha eggeplommer, sukker, salt, sitronsaft og sennep i en skål, og pisk til massen begynner å tykne og skumme. Hell et par dråper olje i mens du fortsatt pisker. Hell resten av oljen i eggeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking. Tilsett den finrevede parmesanen under omrøring. Smak ev. til med litt ekstra sitronsaft, sukker, salt og pepper. Pynt retten med friske krydderurter.