Fylt ovnsbakt paprika

Peperoni al forno ripieni


01.Info

Persille kan byttes ut med basilikum, og du kan også bruke squash i stedet for paprika. Det blir en herlig blanding, både visuelt og smaksmessig.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

4 alminnelige paprikaer (røde og gule, og ikke altfor store)
Vann og litt salt til å blansjere paprikaene i
100 g kokt skinke
250 g Galbani Ricotta
½ ts salt
1 egg
50 g revet Galbani Parmesan
1 ss olivenolje
Nykvernet salt og pepper
En liten bunt nyhakket persille
Litt pepper
En håndfull brødrasp

03.Tilberedning

Start med å skjære toppen av paprikaene. Gjør det forsiktig slik at de kan brukes igjen til pynt. Ta alle kjernene ut og dypp dem i kokende vann i noen få minutter. Ta dem opp og la dem kjøle seg litt ned mens du forbereder fyllet.

Bland ricotta med salt, egg, brødrasp, parmesan, olivenoljen og selvfølgelig salt og pepper. Til slutt tilsetter du den friske persillen som du nettopp har hakket. Plasser paprikaene i en ildfast form – som du har smurt med litt olje – og fyll paprikaene med ricottablandingen ca. opp til kanten.

Fordel litt brødrasp og olivenolje på toppen og bak dem i en forvarmet ovn (180–200 grader) i cirka 15 minutter. De siste par minuttene kan de godt gratineres, hvis du ønsker det.

Sett toppen av paprikaene på igjen, eller server dem uten med en liten persillekvast på toppen.