Fylt paprika og aubergine

Melanzane e peperoni ripieni


01.Info

Denne retten kan serveres både varm og kald, og er dermed lett å forberede på forhånd. Den bør ledsages av et stykke godt brød og en sprø salat.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

2 store gule eller røde paprikaer, med ribber og kjerner fjernet
2 mellomstore auberginer
4 ss olivenolje
400 g flådde og finhakkede tomater
40 g finhakkede kapers
12 sardellfileter (ansjoser)
2 svært finhakkede fedd hvitløk
4 ss finhakket persille
80 g brødrasp
50 g nyrevet parmesan
Revet muskatnøtt
Salt og nykvernet svart pepper

03.Tilberedning

Forvarm ovnen til 200°. Skjær paprikaer og auberginer på langs én gang. Skrap kjøttet ut av auberginene med en skje, uten at skinnet går i stykker. Hakk det fint og fres det i 2 ss olivenolje i 5 minutter, til det er mykt.

Når auberginerne begynner å få farge, tilsetter du hakket hvitløk, finhakket persille, ansjoser (sardeller), kapers, brødsmuler, litt revet muskatnøtt og til slutt de flådde tomatene. La retten småkoke videre i et par minutter, og smak til med salt og pepper (husk at ansjoser er temmelig salte i seg selv). Bland parmesanen i og fyll blandingen i henholdsvis auberginen og paprikaen. Bak dem i ovnen i 30–40 minutter.

Server retten med en frisk salat.