Gnocchi a la Napoli

Gnocchi alla napoletana


01.Info

Gnocchi er kanskje den tidligste formen for pasta man kjenner til i Europa. Retten kan spores helt tilbake til Romerriket. De er små kokte boller som typisk er laget av potetmos. De smaker vidunderlig med bare en enkel saus, og de kan lett varieres med forskjellige smaksvarianter.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stor løk
4 ss extra virgin olivenolje
800 g friske daddeltomater
1 knivsodd revet muskatnøtt
Salt
1 bunt frisk basilikum
250 g Galbani Mozzarella
800 g potetgnocchi
100 g revet Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Finhakk løken og stek den i extra virgin olivenolje til løken har fått den karakteristiske klare fargen. Tilsett tomatene, muskatnøtt og salt. Sausen skal småkoke i 20 min. under omrøring. Ta sausen av varmen og tilsett friske basilikumblader.

Skjær mozzarella i terninger. Kok gnocchiene i saltet vann i et par minutter. Når gnocchiene legger seg i vannoverflaten, er de ferdige, og vannet helles av. Vend gnocchiene i tomatsausen med mozzarellaterninger, og riv til slutt parmesanen over retten. Pynt med blader av frisk basilikum.

Tips:
Retten kan også gratineres i ovnen. Når gnocchiene er vendt i tomatsausen, drysses parmesanen over, og retten bakes i ovnen i 10 min. på 180 grader.