Gnocchi med mozzarella

Gnocchi alla sorrentina


01.Info

Gratinerte gnocchi (uttales njåkki) er en variasjon av den klassiske oppskriften. Denne er litt lettere å håndtere hvis du har gjester, da du kan gjøre alle ingrediensene klare på forhånd.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 rødløk
Olivenolje
7 dl tomatsaus
Salt
¼ frisk rød chili
Ca. 15 blader frisk basilikum (ta vare på litt til pynt)
1 kg gnocchi
250 g Galbani Mozzarella
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Finhakk rødløken og fres den i olivenolje. Tilsett tomatsausen når løken er gyllen, og krydre med salt og finhakket chili. La sausen småkoke i ca. 20 min., til den har blitt litt tykk. Tilsett de friske basilikumbladene, og la sausen småkoke i 5 min. til. Ta den deretter av varmen. Kok gnocchien ved å følge veiledningen på pakken. Husk salt i vannet. Gnocchiene er klare når de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med en hullskje. Ha tomatsausen i en ildfast form, og bland gnocchien nedi. Skjær mozzarellaen i store terninger og ha den over gnocchien. Dryss deretter revet parmesan over, og gratiner dem i ovnen i 5 min. på grillfunksjon. Gnocchien er ferdig når parmesanosten har blitt gyllen. Server med friske basilikumblader oppå.

Tips:
Retten er også lekker i en krydret utgave, hvor du bruker 3 ganger så mye chili som det står i oppskriften. Men da skal du være glad i sterk mat, altså.