Grillet T-bonestek med tomat- og mozzarellasalat

Bistecca fiorentina con caprese


01.Info

Ingenting er så godt som biff med caprese. Med den hvite mozzarellaen, de røde tomatene og den grønne basilikumen har denne retten alle fargene i det italienske flagget, og kombinasjonen av de tre ingrediensene er en klassiker i det italienske kjøkkenet.

   

2 personer
secondi

02.Ingredienser

1 T-bonestek à ca. 1,1 kg
Salt og pepper
Ev. 1 ss smør
125 g Galbani-mozzarella
1 bunt saftige tomater
2-3 ss god extra virgin olivenolje
2 ss hvit balsamicoeddik
1 krukke basilikum

03.Tilberedning

Stek T-bonesteken på en godt oppvarmet grill eller i en grillpanne. Det handler om å føle seg fram – men har du et steketermometer kan du måle slik: Ved 40 grader er kjøttet ganske rødt. Ved 50 grader er kjøttet rødt (mykt som et kinn når du trykker på det). Ved 60 grader er kjøttet medium stekt (som når du trykker deg på haken). Ved 70 grader er kjøttet gjennomstekt (som om å trykke på en nese). Ta T-bonesteken av varmen og krydre den på begge sider med salt og pepper. Server med en klatt smør eller extra virgin olivenolje på toppen.

Caprese:

Hell vannet av mozzarellaen og skjær den i ca. 4 mm tykke skiver. Skyll tomatene og skjær dem i like tykke skiver som mozzarellaen. Ta en fin tallerken og legg mozzarella og tomater i et pent mønster. Du kan for eksempel legge dem i rader eller følge kanten rundt tallerkenen. Krydre salaten med salt og pepper. Hell over balsamicoeddik, deretter olivenolje, og dekorer til slutt med nyskylte basilikumblad.