Grønnkålsalat med fennikel og mozzarella

Insalata di cavolo verde, finocchi e mozzarella


01.Info

Denne salaten inneholder grønnkål med fantastisk smak men også flotte fennikler og mozzarella, som avrunder smaken. Salaten er perfekt som tilbehør eller som lunsjrett.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stor fennikel
5-6 ss ekstra jomfruolivenolje
Salt og pepper
1 økologisk sitron
250 g snittet grønnkål
1 salatløk (kan utelates)
125 g Galbani mozzarella
3 ss pinjekjerner

03.Tilberedning

Start med å snitte fennikel helt tynt, ev. med et mandolinjern, la den marinere i en times tid med 2 ss olje, salt, pepper og saft fra sitronen. Skjær stokken av grønnkålen. Vask og tørk bladene grundig, men forsiktig. Snitt grønnkål og salatløk fint og bland det sammen. Ha i resten av olivenoljen og en anelse salt over.  Skjær den avdryppede mozzarellaen i mindre terninger og bland den i grønnkålen med den marinerte fennikelen.

Rist pinjekjernerne og hell dem over salaten sammen med litt salt og pepper.