01.Info
Denne lasagnen er noe utenom det vanlige. Så lett, så enkel og likevel så smakfull.
02.Ingredienser
300 g ferske lasagneplater
4 store gulrøtter
5 stilker selleri
2 løk
2 purreløk
2 ss olivenolje
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
100 g parmesan
Béchamelsaus
2 ss mel
30 g smør
8 dl melk
1 ts salt
Pepper etter smak
Tilbehør: Sprø salat
03.Tilberedning
Legg grønnsakene i en kjøkkenmaskin og finhakk dem. Stek dem deretter noen minutter i en stor stekepanne. Tilsett buljong og vann, og la småkoke i 15-20 minutter. Krydre med salt og pepper. Skru opp varmen mot slutten hvis vannet ikke har fordampet.
I mellomtiden lager du béchamelsausen. Smelt smøret i en gryte. Sikt melet ned i smøret under omrøring. Fres et par minutter, uten at det tar farge. Ta gryten bort fra platen, tilsett melken og rør med en tresleiv. Sett gryten tilbake på platen, smak til med salt og pepper og kok opp under omrøring til jevn konsistens.
Legg lasagneplater, grønnsaker og béchamelsaus lagvis i en ildfast form. Strø over parmesan og stek på 200° i 30 minutter. Server med en sprø salat.
Tips: Alle grønnsaker kan brukes til denne oppskriften. Velg etter årstid, smak og behag.