Hjemmelaget pasta med safran, sopp og mascarpone

Pasta fresca casalinga con zafferano, funghi e mascarpone


01.Info

Har du mot til å kaste deg ut i hjemmelaget pasta, så har du her en flott oppskrift, hvor pastaen er vendt i en mascarpone- og soppsaus med masser av frisk persille. (Du kan også kjøpe pastaen og bare lage sausen).

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Pasta:
400 g durumhvete
4 egg
1 godt dryss safran*
Salt, til det kokende vannet

Soppsaus med mascarpone:
50 g tørket steinsopp (porcini)**
1 rødløk, hakket
Olivenolje, til steking
250 g beitesjampinjonger, hakkede
200 g mascarpone
50 g parmesan, revet
Salt og pepper
Persille til servering

03.Tilberedning

Pasta: Hell ut litt mel på bordet og lag en fordypning i midten (du kan også bruke en kjøkkenmaskin). Slå eggene ut i midten, og tilsett safran. Bruk en gaffel til å piske eggene inn i melet, og bruk hånden til å holde melhaugen sammen slik at eggene ikke renner ut på bordet. Elt deigen sammen med hendene. Det skal være en svært fast deig som nesten ikke kan eltes. Tilsett ev. litt ekstra mel hvis eggene er så store at deigen ikke blir fast nok. Elt deigen som om det var en brøddeig. Pakk deigen inn i folie og la den hvile ½ time i kjøleskap. Rull deigen ut med et kjevle til den er ca. ½ cm tykk. Rull deigen på maskinen – eller fortsett å bruke kjevlet hvis du ikke har en pastamaskin. Kjør deigen gjennom 3 ganger ved den største åpningen, og brett den én gang på midten etter hver gang. Kjør den deretter tynnere gjennom én åpning av gangen til pastaen har ønsket tykkelse. Kjør den ikke gjennom de siste åpningene, for da blir den for tynn og uhåndterlig å arbeide med. Skjær deigen ut til  tagliatelle på pastamaskinen.

Soppsaus med mascarpone: Hell litt kokende vann over steinsoppene for å bløtgjøre dem i ca. 10 min. Ta vare på litt av vannet, så du kan spe sausen med det etterpå. Brun rødløken i olivenolje på en panne, og tilsett deretter de oppbløtede steinsoppene og beitesjampinjongene. Stek i noen minutter, til soppen har gitt fra seg væsken. Tilsett deretter mascarpone og ev. litt av steinsoppvannet. Tilsett parmesan, og smak til med salt og pepper.

Kok imens pastaen i rikelig med saltet vann. Hell vannet fra pastaen, og vend pastaen med soppsausen på pannen. Server med det samme med litt persille.

* Hvis du ikke har safran, kan du alltids bruke friske urter i stedet, som f.eks. mynte eller ramsløk. Disse pastatypene er så aromatiske i seg selv at de fint kan spises kun med litt olivenolje eller som tilbehør til litt fisk eller kjøtt.

** Tørket steinsopp finner du i grøntavdelingen i velassorterte supermarkeder eller i spesialforretninger.

*** Du kan også velge å lage fylt pasta og fylle den med ost, kjøtt eller grønnsaker, og forme pastaen til små pakker.