Indrefilet av svin med sitron og mascarpone

Arrosto al limone e mascarpone


01.Info

En fantastisk kjøttrett som er både rustikk og delikat i smaken.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

2 store gulrøtter
2 store løker
3 stengler bladselleri
1 indrefilet av svin – ca. 500 g
1 ss hvetemel
¾ glass hvitvin
5 ss olivenolje
Saften fra 1 stor sitron
½–¾ glass lettmelk
250 g Galbani Mascarpone
1½ ss salt

03.Tilberedning

Finhakk alle grønnsakene i en kjøkkenmaskin. Rens indrefileten av svin for sener og rull den i hvetemel så den ser hvit ut. Stek kjøttet i en kasserolle med olivenolje på alle sider, til det har fått litt farge. Tilsett de hakkede grønnsakene og la det steke videre til vannet fra grønnsakene er redusert. Ha hvitvin på og la den dampe av. Ha deretter saften fra den store sitronen over. Mens sitronsaften også damper av, fortynner du mascarponen med melken. Rør det godt sammen og hell det i kasserollen. Rør i kasserollen til mascarponen og grønnsakene har blitt til en jevn blanding. Skru deretter ned varmen, tilsett salt og la det hele småkoke i cirka ½ time. Sørg for at kjøttet og sausen ikke svir i bunnen. Tilsett ev. litt vann eller melk. Til slutt tas kjøttet opp av kasserollen. La det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver. Sørg for at grønnsakene holder seg varme.

Tips: Smaker fantastisk med polenta, potetmos eller ev. en varm bulgursalat med ristede pinjekjerner.