Innbakt tomat og mozzarella

Rotolo con pomodorini e mozzarella


01.Info

Denne retten er, med sin smak og duft, et lynbesøk i Italia.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 rull kald, ferdig pizzadeig (ca. 400 g)
500 g cherrytomater
125 g Galbani-mozzarella
1 bunt fersk basilikum
2 ss olivenolje til steking
1 liten ts salt

03.Tilberedning

Sett ovnen på 200°. Skjær tomatene i to, og legg dem i en langpanne med litt olje og salt. Stek dem i ovnen i 10-15 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper. Rull ut deigen på et bakepapir, og legg på de bakte tomatene. Se til at de ikke ligger for nært kanten, siden du skal kunne brette deigen over og lukke den når du har strødd over basilikum og mozzarella i små biter. Brett deigen over, og lukk den sammen. Lag noen luftehull med en gaffel, og stek på 200° i ca. 30 minutter. Skjær opp rullen i 2-3 cm tykke biter og server varme.

Tips: Du kan også blande tomatene med aubergine og squash. Det skal bare være 500 g grønnsaker, så mulighetene er mange. Hvis du ikke serverer denne retten som antipasti, men som hovedrett, rekker oppskriften til 2-3 personer.