01.Info
Capresesalat er en kjent italiensk klassiker. Her er en variant med grillet paprika og ramsløkdressing.
02.Ingredienser
1 rød paprika, halvert og utkjernet
1 gul paprika, halvert og utkjernet
Dressing:
½ dl olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
3–4 stengler ramsløk, finhakkede*
Salt og pepper
½ bunt ruccola
1 pakke små Galbani mozzarellakuler eller 2 store mozzarellaer
1 liten pose pinjekerner, ristede
03.Tilberedning
Grill paprikaene med skinnsiden opp i ovnen, til skinnet er brent. La dem kjøle seg litt ned før du tar av skallet.
Dressing: Bland alle ingredienser til dressingen, og smak til med salt og pepper.
Legg de grillede paprikaene i marinaden, og la dem trekke ½ time.
Anrett paprikaene på ruccolaen, og fordel mozzarellakulene. Drypp resten av dressingen over salaten, dryss pinjekjernene over, og server.
* Hvis du ikke har ramsløk, kan du erstatte det med f.eks. basilikum eller en hvilken som helst annen av sesongens krydderurter.