01.Info
Denne desserten er rask og enkel, men utrolig lekker, og gjestene blir alltid glade for å få noe som er ekte hjemmelaget.
02.Ingredienser
250 g Galbani-ricotta
2,5 dl kremfløte
1 dl sukker
60 g mandler
60 g mørk sjokolade
250 g jordbær til dekorasjon
Sjokoladespon til dekorasjon
Sitronmelisse til dekorasjon
Ev. 1 liten kartong kirsebærsaus
03.Tilberedning
Rist mandlene i en tørr stekepanne og avkjøl dem. I mellomtiden lager du isblandingen. Legg ricottaen i en skål, tilsett sukker og bland godt, til konsistensen blir kremaktig. Visp fløten til løs krem. Hakk sjokolade og mandler grovt, og rør det ned i ricottakremen. Rør forsiktig den vispede fløten inn i kremen, til en jevn røre. Kle en skål med plastfolie og hell i isblandingen.
Sett skålen i fryseren i minst 4 timer.
Ta isen ut av frysen ca 20 minutter før den skal serveres. Dekorer med halve jordbær, sitronmelisse og sjokoladespon, og server ev. med lunken kirsebærsaus.
Tips: Prøv å variere innholdet ved å tilsette andre typer ristede nøtter, marsipan eller kandisert frukt.