Kalkunrull fylt med parmaskinke og rosmarin servert med polenta

Rotoli di tacchino alle erbe e prosciutto crudo con polenta ricca


01.Info

Mange nordmænd synes at polenta er noen merkelige greier, men prøv denne kremede varianten. Den pleier å gjøre stor suksess til og med de mest skeptiske!

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Kalkunrull:
800 g kalkunbryst (gir 2 ruller)
Salt, pepper og paprika
100 g parmaskinke i tynne skiver
4–5 kvister rosmarin
4 ss olivenolje
1 finhakket løk
2 laurbærblader
4 kryddernelliker
2 gulrøtter, hakket i mindre stykker
2 finhakkede fedd hvitløk
2 dl hvitvin

Polenta:

250 g polenta instant (f.eks. Molino di Ferro som kan kjøpes på Irma)

1 l vann
1 ss Morga-buljong (fås f.eks. på Matas)
5 ss Galbani mascarpone (ca. 80 g)
5 ss Galbani parmesan
4 ss Galbani ricotta
½ usprøytet sitron
Salt og pepper

03.Tilberedning

Skjær kalkunbrystet halvveis gjennom fra den vannrette siden. La de siste 2 cm henge sammen, så kalkunbrystet kan ”lukkes” igjen. Vask kjøttet godt med kaldt vann og klapp det tørt med kjøkkenpapir. Krydre med salt, pepper og paprika på begge sider. Åpne kalkunbrystet og legg skivene av parmaskinke på kjøttet sammen med rosmarinen, som fordeles i små kvister. Rull kalkunbrystet sammen som en rulade og snør det sammen med hyssing, som om det var en roastbiff. Varm olivenoljen opp på en panne, og stek kalkunbrystet på alle 4 sider på høy varme. Skru deretter ned til middels varme og tilsett løk, laurbærblader, kryddernelliker, gulrøtter og hvitløk. Hell hvitvin over kjøttet og grønnsakene, og la det småkoke tildekket i 20–30 min. Hvis væsken i pannen tørker opp, tilsetter du litt vann.

Polenta: Kok vannet i en kasserolle og tilsett buljongen. Når vannet koker, tar du kasserollen av varmen, og polentagrynene røres i med en visp (følg ev. veiledningen på pakken for koking av polentaen). Når du har rørt polentaen godt sammen, tilsettes mascarpone, parmesan og ricotta. Smak til med saften og litt revet skall fra ½ sitron. Krydre til slutt med salt og pepper.

Tips: Kjøp for all del Instant polenta. Den andre varianten skal røres rundt i ca. 40 minutter!