Kalvekjøttboller med mozzarella

Bocconcini di vitello e mozzarella


01.Info

Denne forretten pirrer alltid smaksløkene og høyner forventningene til neste rett.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

500 g kalvekjøttdeig
250 g Galbani-mozzarella
2 dl usøtet, knust cornflakes
1 egg
2 ss strøkavring
2 ss kremfløte
1 ss hakket sjalottløk
Olje til steking
1 ts revet skall fra 1 sitron
2 ss hakkede basilikumblad
Salt og nykvernet pepper

Tilbehør:
God salat

03.Tilberedning

Bland kjøttdeig, egg, strøkavring og fløte. Stek sjalottløken i litt olje til den blir gjennomsiktig, og bland den inn i kjøttdeigen sammen med revet sitronskall, hakket basilikum, salt og pepper. Skjær mozzarellaen i små terninger.

Ta en ss kjøttdeig, og trykk den litt ut med våte hender. Lag en fordypning i midten, legg i en mozzarellabit og form til boller på ca. 3 cm i diameter. Vend bollene i knuste cornflakes på en tallerken, og stek til de er gyllenbrune og sprøe på utsiden (2–3 minutter). Serveres varme eller kalde sammen med en god salat.