Kalvekjøttboller med mozzarellafyll

Polpettine imbottite di mozzarella con o senza salsa bianca


01.Info

I Italia serverer man kjøttbollene uten saus, eventuelt med en siderett. Men hvis man vil, kan man også servere retten med saus til.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 bunt persille
½ fedd hvitløk
125 g Galbani mozzarella
2 skiver hvitt brød
400 g kalvefarse
½ dl ristede pinjekjerner
1 egg
Salt
Nykvernet sort pepper
1 ts salt
30 g parmesanost
2 ss olivenolje

Ingredienser til sausen:
2 ss olivenolje
½ kurv frisk basilikum
½ fedd hvitløk
30 g parmesanost
2 dl crème fraîche
Salt
Nykvernet sort pepper

03.Tilberedning

Start med kjøttbollene. Hakk persille og hvitløk grovt. Skjær mozzarellaen i skiver. Legg brødet i bløt i et par minutter, og press deretter ut væsken.
Bland kjøttfarsen med hakket hvitløk og persille, hakkede pinjekjerner, pisket egg, salt, pepper, revet parmesan og litt av det bløtte brødet. Rull ut farsen til boller, og trykk et stykke mozzarella inn i midten. Lukk hullet med farse. Form farsen til små boller. Stek dem i olivenolje til de er gylne på begge sider.

Saus:
Bland alle ingrediensene til en jevn konsistens uten crème fraîche, som deretter blandes i med en skje. Tilsett salt og pepper.

Tips:
Hvis farsen er for tynn, kan den rulles i brødsmuler.