Kalvescaloppine

Scaloppine


01.Info

”Scaloppine” betyr tynt skåret kjøtt, og er en rett de spiser i hele Italia i mange forskjellige varianter. Denne versjonen inneholder aromatisk basilikum som gir en sydlandsk duft, samt tomat og mozzarella, som alltid kler hverandre utrolig godt.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

4 store kalvesnitsler
Litt hvetemel til panering
Smør til steking
Salt og nykvernet svart pepper
125 g Galbani Mozzarella
1 stor tomat
Basilikumblader
Grønn salat etter eget valg

03.Tilberedning

Vend kalvesnitslene i mel. Smelt smør på en panne, og la det bli brunt. Brun snitslene hurtig på begge sider i 30 sek. Krydre med salt, og ta kjøttet av. Legg deretter kalvesnitslene i en ovnsform. Skjær mozzarella og tomat i tynne skiver, og fordel både mozzarellaskiver og tomatskiver på hver enkelt snitsel. Dryss basilikumblader og pepper over snitslene, og sett dem i ovnen i 5 min. på 180 grader. Snitslene er ferdige når mozzarellaen er smeltet. Server den straks med en grønn salat til.

Tips:
Kalvesnitsler kan erstattes med kyllingfilet hvis du vil prøve en annen variant av retten.