Kamskjell med appelsin-mascarponeskum

Cappesante alla schiuma di arancia e mascarpone


01.Info

En forrett som smaker av hav! Og blir du like begeistret for den som meg, kan den lett bli til en secondo (hovedrett) også. Bare kok villris til og server en litt større porsjon.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

12 store kamskjell (det dobbelte hvis det skal være hovedrett)
30 g smør til steking
2 ferske fennikler
1 appelsin
2–3 ss Galbani mascarpone
Salt og pepper
Kjørvel til pynt

03.Tilberedning

Stek kamskjellene i smør på en glohet panne til de blir gylne. De skal ha ca. 2 min. på hver side. Krydre dem deretter med salt og pepper. Vask fenniklene i kaldt vann, og skjær den grønne toppen av. Skjær begge fenniklene i helt tynne skiver (har du et mandolinjern, går det kjempefort). Ta kamskjellene av pannen, og fres halve fennikelen sammen med saften fra ½ appelsin (behold resten til pynt). La det småkoke under lokk – fennikelen skal stadig være litt fast. Vend deretter den rå fennikelen kort på pannen til den så vidt tar farge, men beholder sprøheten. Ta fennikelen bort fra pannen og bland den med den tilberedte fennikelen. Hell mascarponen på pannen og pisk den sammen med saften fra de stekte fenniklene med en visp til du får en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Anrett på 4 tallerkener: Først 3 kamskjell, og så fennikelsalat på toppen. Hell mascarponeskummet over, og pynt til slutt med en appelsinskive og litt kjørvel.

Tips:
Du kan bruke den grønne toppen fra fennikelen i stedet for kjørvel.