01.Info
Disse ‘polpettene’smaker også godt kalde i piknikkurven eller i matpakken.
02.Ingredienser
500 g hakket storfekjøtt
3 skiver daggammelt hvitt brød uden skorpe
Et liten bunt finhakket persille
2 finhakkede fedd hvitløk
1 egg
100 g nyrevet parmesan
1 ts salt
Nykvernet pepper (alternativt litt nyhakket rød chili)
Olivenolje til steking
03.Tilberedning
Bløt brødet i vann, og press deretter vannet ut av brødet. Ha kjøttet i en skål sammen med det bløte brødet, egg, finhakket persille, finhakket hvitløk, parmesan, salt og nykvernet pepper. Elt blandingen med hendene til den har en fast konsistens. Ha olivenolje på en panne, form polpettene med hendene i kjøttbollestørrelse. Stek polpettene til de er gylne på hver side, og legg dem på et fettabsorberende underlag.
Serveres med frisk grønn salat og eventuelt poteter.