Kroketter med parmesan

Crocchette al parmigiano


01.Info

Lekre, enkle og sprø kroketter. Lag dem én gang, og innse at du bør lage dobbel porsjon neste gang.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

4 ss olje til steking
250 g Galbani Parmesan
3 egg
100 g brødrasp
200 g emmentaler
Salt og pepper

Bechamel-saus:
50 g smør
50 g hvetemel
½ l melk
Salt
Revet muskatnøtt

Tilbehør:
Finskåret fennikel eller tomater marinert i olivenolje

03.Tilberedning

Bechamel-saus: Smelt smøret i en liten kasserolle, hell siktet hvetemel i under grundig omrøring, og tilsett melk litt av gangen. Pisk kraftig, så det ikke blir klumper. Tilsett salt og revet muskatnøtt, og rør konstant til du oppnår ønsket konsistens. Ta kasserollen av varmen og la den kjøle seg lett ned i 5–10 minutter. Imens river du parmesan og emmentaler. Tilsett deretter 3 eggeplommer i bechamel-sausen og rør grundig, før du tilsetter den revne parmesanen og emmentaler. Smak til med salt og pepper, og la den kjøle seg ned mens du pisker eggehvitene stive og deretter vender dem forsiktig i blandingen.

Form krokettene i hånden med en skje, og vend dem grundig i brødrasp så hele overflaten dekkes. Varm oljen opp i en panne med høye kanter, og stek krokettene i 2–4 minutter inntil de er sprø og gylne. Legg krokettene på et stykke kjøkkenpapir for å suge opp ev. overflødig olje.

Server krokettene mens de er varme, med litt finskåret fennikel eller tomatterninger marinert i olivenolje.

Tips: Du kan ev. tilsette finhakket italiensk ”prosciutto cotto” for å få dem til å smake enda bedre.