Kuppelkake

Zuccotto


01.Info

Denne kuppelformede kaken er inspirert av ”il Duomo”, som er Firenzes domkirke. Du kan erstatte sukat med mer hakket sjokolade.

   

8 personer
dolci

02.Ingredienser

Kake:
Litt raps- eller solsikkeolje
Husholdningsfilm
2 ferdige sukkerbrød

Saft:
1 ½ ss Rose’s Grenadine
3 ss maraschino/kirsch/lys sherry
1 ½ ss vann
1 ts sitronsaft

Fyll:
750 g Galbani Ricotta
90 g sukker
1 vaniljestang
150 g syltet frukt/sukat
100 g grovhakket mørk sjokolade
2,5 dl kremfløte
80 g mørk overtrekkssjokolade
Ev. 50 g hakkede nøtter

03.Tilberedning

Smør en skål (ca. 1½ liter) med olje, og fór den med husholdningsfilm. Skjær det ene sukkerbrødet til så det har en diameter som er ca. 1 cm mindre enn skålens. Skjær det andre sukkerbrødet i 8 stykker, som når du skjærer en vanlig kake. Legg de 8 stykkene med spissen ned i skålen. Det skal være mellomrom mellom stykkene.

Bland grenadine, sherry, vann og sitronsaft sammen. ¾ av saften dryppes på sukkerbrødet i skålen. Rør ricotta, sukker og vaniljefrø godt sammen. Tilsett den syltede frukten sammen med den grovhakkede sjokoladen. Pisk fløten til et mykt skum, og bland den forsiktig sammen med de øvrige ingrediensene. Hell fyllet i skålen med sukkerbrødene til det nesten når kanten. Legg det siste runde sukkerbrødet på som lokk. Trykk lett på bunnen og drypp resten av saften på bunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 4 timer eller i fryseren i 2 timer før servering. Dekorer kaken med smeltet mørk sjokolade. Bruk en spiseskje til å slynge sjokoladen over kaken i fine streker. Pynt ev. med hakkede nøtter på toppen.

Tips: Jeg liker den faktisk best når den er halvfrossen, så den må gjerne stå i fryseren i 12–24 timer og tine litt opp 2–3 timer før servering.