01.Info
De fleste kjenner til lasagne med kjøttsaus. Men det finnes faktisk mange andre måter å tilberede lasagne på, som for eksempel denne utgaven av lasagne med laks. Her har du et godt alternativ til mer tradisjonell lasagne, uten at du går på kompromiss med smaken.
02.Ingredienser
200 g lasagneplater
450-500 g fersk laks uten skinn, i skiver
450-500 g frossen spinat
200 g Galbani Mascarpone
150 g revet parmesan
2 sjalottløk
½ dl fløte
3 stilker fersk oregano
1 boks (400 g) hermetiserte tomater
½ dl hvitvin
Et hvitløksfedd
Olivenolje
Litt revet muskatnøtt
Salt og pepper
Eventuelt 1 sitron til marinering
03.Tilberedning
Løkene finhakkes og stekes i litt olivenolje. Tilsett spinat og varm dette til det har blitt mykt. Hell i hvitvinen og la dette koke kraftig inn, slik at alkoholen fordampes. Tilsett så mascarpone, salt, pepper og muskat.
Mariner eventuelt laksen i saften og skallet fra 1 sitron i et par timer, før de skal brukes.
Hvitløken hakkes og sauteres i 1 ss olivenolje. Hell tomater i pannen sammen med fersk oregano, salt og pepper. Rund av med fløte. Smør en ildfast form og legg et lag med lasagneplater i bunnen. Fordel et lag med laks, spinat og tomatsaus over, og dryss med parmesan. Legg nye lag til ingrediensene er brukt opp.
Stek i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter og server med en sprø, grønn salat.