Lasagne med laks

Lasagne al salmone


01.Info

De fleste kjenner til lasagne med kjøttsaus. Men det finnes faktisk mange andre måter å tilberede lasagne på, som for eksempel denne utgaven av lasagne med laks. Her har du et godt alternativ til mer tradisjonell lasagne, uten at du går på kompromiss med smaken.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

200 g lasagneplater
450-500 g fersk laks uten skinn, i skiver
450-500 g frossen spinat
200 g Galbani Mascarpone
150 g revet parmesan
2  sjalottløk
½ dl fløte
3 stilker fersk oregano
1 boks (400 g) hermetiserte tomater
½ dl hvitvin
Et hvitløksfedd
Olivenolje
Litt revet muskatnøtt
Salt og pepper
Eventuelt 1 sitron til marinering

03.Tilberedning

Løkene finhakkes og stekes i litt olivenolje. Tilsett spinat og varm dette til det har blitt mykt. Hell i hvitvinen og la dette koke kraftig inn, slik at alkoholen fordampes. Tilsett så mascarpone, salt, pepper og muskat.

Mariner eventuelt laksen i saften og skallet fra 1 sitron i et par timer, før de skal brukes.

Hvitløken hakkes og sauteres i 1 ss olivenolje. Hell tomater i pannen sammen med fersk oregano, salt og pepper. Rund av med fløte. Smør en ildfast form og legg et lag med lasagneplater i bunnen. Fordel et lag med laks, spinat og tomatsaus over, og dryss med parmesan. Legg nye lag til ingrediensene er brukt opp.

Stek i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter og server med en sprø, grønn salat.