Den beste lasagne

Le migliori lasagna


01.Info

Hemmeligheten i lasagnen er sausen. Den skal ha tid, gode råvarer og masser av kjærlighet. Men den er verdt det.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 løk
2 gulrøtter
1 liten squash
4 ss olivenolje
¼ dl hvitvin
500 g hakket oksekjøtt
1 liten boks tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
500 ml passata-tomatpuré
Frisk basilikum
Salt og pepper
300 g ferske lasagneplater
250 g Galbani Mozzarella
200 g revet Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Finhakk løken. Skjær gulrøtter og squash i mellomstore terninger. Varm oljen opp i en kasserolle, og fres løk og gulrøtter på middels varme i ca. 10 min. Tilsett squash, og la det steke videre i ca. 5 min. Ha i hvitvinen og la den småkoke med grønnsakene i noen minutter, til alkoholen er fordampet. Skru opp varmen litt og skyv deretter grønnsakene litt ut til siden i kasserollen så det er plass til kjøttet. Stek kjøttet under omrøring til det er brunet. Tilsett tomatpuré og rør godt rundt, deretter hakkede tomater, passataen, frisk basilikum samt salt og pepper. Tomatsausen skal småkoke i minimum 30 min.

Når sausen er klar, skal lasagnen settes sammen. Skjær mozzarellaen i fine skiver. Ha litt saus i bunnen av formen, fordel et lag lasagneplater, ha saus på, mozzarellaskiver og deretter revet parmesan. Gjenta to ganger til, og avslutt med å fordele den siste ferske mozzarellaen og parmesanen på toppen. Ha aluminiumsfolie på og sett lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader. Fjern folien etter 20 min., og gi lasagnen 10–15 min. til.