Lumaconi med gorgonzola

Lumaconi al gorgonzola


01.Info

Lumaconi betyr ”snegl”, og er en pastatype som kan fylles med forskjellig innhold. Lumaconi passer riktig godt til en gjestemiddag, da du kan slappe av og nyte selskapet de siste 20–30 minuttene før retten skal serveres. Dessuten imponerer du alltid gjestene!

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

3–4 squash
Olivenolje
Salt og pepper
500 g pasta lumache eller lumaconi

Saus:
Litt bechamelsaus (kan kjøpes ferdiglaget):
40 g smør
40 g mel
4 dl melk
Salt og pepper
100 g Galbani Gorgonzola
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skjær squash i små terninger, og stek dem på en panne med olivenolje i 5 min. Krydre dem med salt og pepper. Kok opp vann med salt, ha i pastaen, og tilbered den ”al dente”. Hell deretter vannet bort, og vend pastaen i kasserollen med litt olivenolje. Sett ovnen på 180 grader.

Lag deretter bechamelsausen (det tar 10 min.):
Smelt smør i en liten panne, tilsett mel, og pisk godt med en visp. Hell langsomt melken i mens du pisker videre. La sausen koke i 1–2 min. Når sausen har tyknet, er den ferdig. Smak til med salt og pepper.

Ha squash og gorgonzola i bechamelsausen, og rør forsigtig rundt. Ha deretter pastaen ned i bechamelsausen, og bland det hele godt sammen. Til slutt heller du det hele over i en ildfast form og drysser revet parmesan over. Sett retten i ovnen i 20 min. Retten er klar når parmesanen oppå har fått en flott, gyllen farge.