01.Info
Denne semifreddoen er en kombinasjon av alt godt fra dessertenes verden. Det er både elementer av sjokoladekake, is og mousse i denne italienske klassikeren. Fundamentet er riktig mascarpone, som blir myk og luftig på helt riktig måte.
02.Ingredienser
4 pasteuriserte eggeplommer
100 g sukker
2 ss Marsala-vin (en søt dessertvin
som stammer fra Sicilia)
250 g Galbani Mascarpone
4 pasteuriserte eggehviter
2 ss kakaopulver
Sitronmelisse til pynt
03.Tilberedning
Pisk først eggeplommer og sukker godt sammen til en jevn masse. Tilsett Marsala-vinen og deretter mascarponen, og pisk til kremen er luftig og glatt. Pisk deretter eggehvitene stive, og vend dem forsiktig i kremen med en slikkepott. Sørg for at det hele blandes godt sammen, og sett kremen i kjøleskapet i minst 1 time.
Server kremen i små skåler eller sjampanjeglass med litt kakaopulver drysset på toppen, og litt sitronmelisse.