01.Info
Server denne kaken neste gang du har gjester. Og de trenger ikke vite at du bare har brukt 10 minutter på denne desserten.
02.Ingredienser
500 g Galbani Mascarpone
3 ss hvetemel (Type 00)
3 egg
4 ss sukker
1 ss bakepulver
½ ts salt
1 pakke tertedeig
10 g mykt smør
40 g valnøttkjerner
1 usprøytet sitron
1 vaniljestang
1 kule vaniljeis per person
Ev. sitronmelisse til pynt
03.Tilberedning
Pisk egg med sukker, og tilsett frøene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i eggemassen, og rør grundig med en skje. Tilsett mel, salt, finrevet sitronskall og bakepulver.
Smør en terteform med litt mykt smør og legg tertedeigen i formen.
Ha mascarponemassen oppå, og dryss med hakkede valnøtter på toppen. Sett terten i en forvarmet ovn på 180º, og bak den i 30 minutter inntil deigen er bakt og mascarponemassen har satt seg. Terten tas ut og serveres varm med en kule vaniljeis og litt sitronmelisse på toppen.
Tips: Prøv epler i små terninger i stedet for valnøtter.