Mascarponekrem med hasselnøtter

Pan di spagna con mascarpone e nocciole


01.Info

En dessert som både ser fantastisk ut og smaker himmelsk!

   

6 personer
dolci

02.Ingredienser

Pan di spagna – (sukkerbrød):
150 g hvetemel type 00
100 g sukker
3 egg
15 g bakepulver
Skallet fra én økologisk sitron

 

Krem:
250 g Galbani Mascarpone
3–4 ss sukker
1 pasteurisert eggeplomme
100 g hasselnøtter

 

Saus:
200 g frosne bjørnebær
3 ss sukker

 

Pynt:
30 g mørk sjokolade

03.Tilberedning

Pan di spagna (sukkerbrød): Hell alle ingrediensene (unntatt bakepulver) i kjøkkenmaskinen og bland det godt sammen. Ha i bakepulver til slutt. Hell hele massen i en ovnsform kledd med bakepapir. Du må forsikre deg om at massen er godt fordelt i et jevnt, tynt lag på 2–3 mm. Bak bunnen i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 10 minutter, eller til den blir gyllen i fargen. Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg ned før du tar den av bakepapiret med en spatel.

Mascarponekrem: Pisk mascarponen med en håndmikser, tilsett sukker og til slutt eggeplommen, og rør det til en jevn masse. Hakk hasselnøttene litt grovt i en kjøkkenmaskin og bland dem i mascarponen.

Bjørnebærsaus: Kok de frosne bjørnebærene med 3–4 ss sukker i et par minutter, eller til de har dannet saft.

Til hver porsjon skjærer du 2 runde former av pan di spagna på cirka 6–7 cm i diameter, pluss en mindre en. Du kan stikke dem ut med en alminnelig rund form til småkaker. Eventuelt kan du skjære dem firkantet. Husk bare at du trenger tre lag av pan di spagna. Fyll godt med mascarponekrem mellom lagene og sett hver porsjon på en tallerken. Hell til sist bjørnebær og bjørnebærsaus (varm eller kald, det er opp til deg) over hver porsjon, dryss med hakket mørk sjokolade og server straks.

Tips:
Pan di spagna er veldig lett å lage. Har du det travelt, kan du selvsagt kjøpe ferdige sukkerbrød. Skal du ha gjester, kan du forberede alt før gjestene kommer, og så bare tilsette bjørnebærsaus og sjokolade rett før servering. Oppbevar det hele i kjøleskapet til du har en riktig frisk ”semifreddo”-dessert.