Matpannekaker med asparges

Crespelle integrali di asparagi


01.Info

Crespelle er det italienske ordet for ”crêpes” på fransk eller pannekaker på norsk. Akkurat som med pasta og risotto, finnes det utallige varianter av crespelle over hele Italia. For det meste er det fyllet som varierer fra region til region, mens fremgangsmåten stort sett er den samme. Disse er fylt med asparges, som er både delikat og velsmakende på én gang.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Matpannekaker:
200 g fullkornshvetemel
5 dl melk
4 egg
50 g smør
Salt
Muskatnøtt
Olje til steking

Fyll:
2 bunter grønne asparges
250 g Galbani Mozzarella
70 g fast geitost
8 skiver lufttørket parmaskinke
Smør til pensling
70 g revet Galbani Parmesan
Ev. bredbladet persille

03.Tilberedning

Pisk mel og melk sammen til det ikke er klumper igjen. Tilsett egg, smeltet smør, en knivsodd salt, og smak til med muskatnøtt.

Pisk blandingen godt sammen, og la den ev. hvile i kjøleskapet i ½ time. Stek pannekakene i olje på middels høy varme.

Skyll aspargesene, skjær endene av og ha dem i en kasserolle med kokende vann i bunnen. Damp dem i 2–3 minutter så de er al dente.

Skjær mozzarella og geitost i terninger. Legg en skive parmaskinke, 3–4 asparges og 2 ss av osten på pannekaken og rull den sammen.

Legg pannekakene i en smurt form, pensle dem med smeltet smør, og dryss revet parmesan over. Bak dem i ovnen i ca. 20 min. på 200 grader. Pynt dem med bredbladet persille.