Matpannekaker med sjampinjong

Crêpes salate al gorgonzola e funghi


01.Info

Italienerne har også fått smaken på crêpes, men lager dem selvfølgelig litt annerledes enn i Frankrike. Her er det blandingen av gorgonzola og parmesan som løfter soppsmaken til nye høyder. Og når du først er i gang, kan du jo lage en porsjon pannekaker ekstra med sukker til barn og dessertglade.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Pannekaker (8 stk):
150 g hvetemel
Salt
3 dl melk
2 egg
40 g smør

Fyll:
1 pakke sjampinjonger (ca. 500 g)
80 g smør
Salt og pepper
150 g Galbani Gorgonzola
0,7 dl melk
100 g Galbani Parmesan
Salat som tilbehør

03.Tilberedning

Bland sammen hvetemel, salt og melk, og rør grundig for å unngå klumper. Pisk deretter eggene i en dyp tallerken, og ha dem i deigen under omrøring. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en halv time. Stek deretter pannekakene på en panne i smør.

Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Fres dem deretter i smør i ca. 15 min. til de er brune og litt myke. Smak til med salt og pepper. Smelt gorgonzolaen på lav varme, og tilsett litt melk av gangen under omrøring inntil den får en kremet konsistens. Ha de stekte sjampinjongene i gorgonzolakremen, og bland også 30 g revet parmesan i. Smør det kremede fyllet på pannekakene, og brett dem sammen 2 ganger – så de danner en trekant. Legg pannekakene på en ildfast form, fordel smørklatter oppå dem sammen med resten av den revne parmesanosten. Bak dem i ovnen i 10 min. på 200 grader. Server pannekakene med litt salat til.