Minestronesuppe

Minestrone


01.Info

Denne suppen er den mest kjente, klassiske italienske suppen i hele verden. Navnet kommer av ”minestra”, som betyr suppe, og den lages normalt av hva du enn har av grønnsaker på kjøkkenet. Den kan faktisk spises både kald og varm, så bare lag rikelig.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 liten, hakket løk
1 fedd hvitløk
1 stilk bladselleri
2 gulrøtter
8 ss olivenolje
Noen friske basilikumblader
2 purreløker
3 tomater
1 squash
2 poteter
2 tykke skiver røkt bacon
1 boks (400 g) borlottibønner
½ l vann
Salt og pepper
1 håndfull ferske erter
Nyrevet Galbani Parmesan

Brød som tilbehør

03.Tilberedning

Skyll grønnsakene, og hakk dem alle fint. Skjær deretter bacon i små terninger. Varm olivenoljen i en stor kasserolle. Fres først løk, hvitløk, bladselleri, gulrøtter, basilikum og bacon. Tilsett deretter purre, tomater, squash og poteter.

Tilsett så de avrente bønnene, vann og salt. La det koke i minst 30–40 min. på svak varme i 5 min. Før suppen er klar, tilsetter du de ferske ertene. Slik blir de myke, men beholder friskheten og den grønne fargen. Suppen serveres varm med et dryss pepper og masser av nyrevet parmesan. Og selvføgelig et sprøtt stykke brød, som kan dyppes i suppen.