Montanare-pizza

Pizzette montanare


01.Info

Dette er en litt annen variant av en klassisk pizza, som de færreste kjenner her hjemme. De små pizzaene er perfekte til barneselskap og som en antipasti når du har gjester. De smaker himmelsk.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Pizzadeig:
2½ dl vann
20 g gjær
½ ts sukker
500 g italiensk hvetemel
2 ss olivenolje
2 ts fint salt

Tomatsaus:
3 ss olivenolje
500 ml passata-tomatpuré
Salt
3 dl solsikkeolje til steking
125 g Galbani Mozzarella
50 g Galbani Parmesan
Frisk basilikum

03.Tilberedning

Varm vannet til det er lunkent, og ha i gjær og sukker under omrøring til det er oppløst. Ha melet i en stor bolle og lag et hull i midten. Hell den oppløste gjæren og sukkeret ned i hullet, og bland melet forsiktig sammen med oppløsningen. Når det begynner å samle seg, tilsetter du olivenolje og salt. Elt deigen i 10–15 min., til den er elastisk og glatt uten at den klistrer seg for mye. Del deigen opp i 12 like store kuler og legg dem på en bakeplate med et rent kjøkkenhåndkle over. La dem heve seg i 2–3 timer.

I mellomtiden forbereder du sausen. Varm olivenolje i en kasserolle. Ha i passataen og la det småkoke i 15–20 min. Smak til med salt underveis. Når deigen har hevet ferdig, helles solsikkeoljen på en panne på middels høy varme. Rull de små kulene ut til runde pizzaer og stek dem i 1–2 min. til de er gylne. Legg pizzaene til avdrypping på et stykke kjøkkenpapir. Ha tomatsaus på, og dryss deretter med parmesan og mozzarella, som vil smelte litt på grunn av varmen fra pizzaene. Pynt til slutt med frisk basilikum.