01.Info
Mozzarellaspydene passer til enhver anledning sammen med en skål oliven og et kjølig glass hvitvin. Kunsten er å ta dem ut av ovnen så snart mozzarellaen har fått en myk overflate. Hvis du lar dem stå for lenge, smelter mozzarellaen av pinnen, og da blir ikke måltidet like festlig som en hadde tenkt seg.
02.Ingredienser
125 g Galbani Mozzarella
8 skiver toastbrød
16 cherrytomater
2 ss olivenolje
30 g smør
4 ansjosfileter
Basilikum til pynt
Trespyd
03.Tilberedning
Hell vannet av mozzarellaen og skjær den i store terninger. Del hver brødskive i fire firkanter. Sett deretter vekselvis én terning av mozzarella og ett lite stykke brød på 8 spyd. Avslutt begge ender av spydet med en cherrytomat. Plasser spydene i en oljet ovnsform og bak dem i ovnen i 3 min. på 180 grader, til mozzarellaen så vidt begynner å smelte.
Smelt smør i en liten kasserolle på svak varme. Tilsett ansjoser og rør med en gaffel til de oppløses. Hell dressingen over spydene, pynt med frisk basilikum og server straks, mens retten fortsatt er varm.
Tips:
Retten kan med fordel serveres med en frisk grønn salat.