Appelsin-lakris-semifreddo

Semifreddo di mascarpone, arancia, cioccolato e liquirizia


01.Info

Semifreddo betyr egentlig “halvt frossen”. Det vil si at det ikke er en tradisjonell is, men en kremet og myk opplevelse med forfriskende smak av appelsin og ettersmak av lakris.

   

10 personer
dolci

02.Ingredienser

Ca. 40 g marengs
30–40 g amaretti (eller makroner)
40 g hakket mørk sjokolade, 80 %
1 økologisk appelsin
100 g sukker
3 pasteuriserte eggeplommer
4 pasteuriserte eggehviter
1 dl kremfløte
500 g Galbani Mascarpone
1 ts lakrispulver
Ev. sitronmelisse samt ekstra sjokolade og marengs til pynt

03.Tilberedning

Ta fire små skåler. Knus marengs i én, knekk amaretti-kjeksene i en annen, hakk sjokoladen grovt i den tredje og riv appelsinskallet fint i den fjerde skålen. Pisk sukkeret med eggeplommene til blandingen blir skummende og lys. I en annen skål piskes eggehvitene stive. I en tredje skål piskes fløten til et mykt skum.

Hell mascarponen i eggeplommeblandingen, og rør det grundig sammen. Ha deretter i fløteskummet, og vend eggehvitene forsiktig inn. Del moussen i to skåler. Ha revet appelsin i den ene, og grovhakket sjokolade og lakrispulver i den andre.

Legg de knekte marengsene i bunnen av en rektangulær bakeform. Hell appelsinblandingen oppå, og fordel de knekte amaretti-kjeksene jevnt over. Hell moussen med sjokolade og lakris over. Sett formen i fryseren i minst 2 timer. Ta semifreddoen ut 20–30 min. før servering. Vend formen på et fat, og pynt med grove biter sjokolade, marengs og sitronmelisse. Hvis isen har stått lenge i fryseren, skal den tas ut 1 time før servering.