Oksecarpaccio med parmesan og estragon-dressing

Carpaccio di manzo con parmigiano e salsa all’estragone


01.Info

Lett, lekker og lynrask forrett.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

400 g tynt skåret (papirtynne) skiver av oksefilet (be ev. slakteren om å skjære skivene for deg)
1 eggeplomme
2 ts dijonsennep
3 ts limesaft
3-4 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 bunt fersk estragon
1 bunt ruccolasalat
100 g parmesan
Salt og nykvernet pepper

Tilbehør:
Godt italiensk brød

03.Tilberedning

Anrett oksefiletskivene pent på fire tallerkener. Salte og pepre lett. Rør sammen eggeplomme og dijonsennep. Visp inn limesaft og tilsett til slutt olivenoljen, litt om gangen. Finhakk sjalottløk og estragon, bland det inn i dressingen og smak til med salt og pepper.

Fordel dressingen over kjøttet, og dekorer med ruccolasalat og tynne flak av fersk parmesan. Server med et godt italiensk brød.